Blog
2018.10.24 16:50

Többé nem álmodik rosszat a gyermekem

Egyik este épp filmeztünk a férjemmel, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy a gyerkőc nagyon sír, így gyorsan át is szaladtunk hozzá, hogy megtudjuk mi a baj.

 

Szegénykém elmesélte, hogy ő nagyon rosszat álmodott, és fél. Természetesen megengedtük neki, hogy ha ennyire retteg, akkor aludjon velünk.

Sajnos ez egyre többször előfordult. Egy idő után már elkezdtünk azon gondolkodni, hogy mi lehet a megoldás erre a problémára.

Amikor időm engedte, folyamatosan olvasgattam fórumokon, böngésztem az internetet, hátha találok valamit, ami hasznos információ lehet a számunkra.

  Sajnos nem találtam semmilyen érdemleges dolgot, ami segíthetett volna nekünk.              Így elkezdtem azon törni a fejem, hogy én mikor és hogyan éreztem magam biztonságban, amikor még kisgyermek voltam. Bevallom őszintén, jól esett erre időt szánnom, hogy visszaemlékezzek, milyen is volt gyermekként látni a világot. Rengeteg dolog eszembe jutott és úgy éreztem, hogy egyre közelebb kerülök a gyermekem gondolkodásához.

   Aztán végül megvilágosodtam, hogy számomra a legnagyobb biztonságot a kis bunkerem jelentette.Akkoriban még csak bútorokból tologattam össze és plédekkel fedtem le, és az volt az én kis váram. Az én biztonságos helyem, ahová csak én léphettem be. Mindig oda vonultam el, ha épp leszidtak és sírnom kellett, de örömömben is szívesen szaladtam be, változatos rajzokat alkottam, de jókat is aludtam benne. Mivel nálunk nem nagyon van olyan bútor, amiből tudnék a gyermekemnek kis bunkert alkotni, ezért arra gondoltam, hogy keresek valami hasonló dolgot az interneten. Így bukkantam rá a Trend Kuckó indián sátorra, amelyet bárhol, bármikor össze lehet állítani.

  Egyik napon meg is leptem vele a gyerkőcömet, aki az első perctől kezdve imádta. Természetesen már az első éjjel abban szeretett volna aludni, így tettem bele mindenféle puha anyagot, hogy kényelmesen pihenhessen benne. Azóta nem álmodott rosszat, mióta megvan az “új saját kis otthona”, hiszen ha rossz a kedve, vagy nem tud aludni, akkor elvonul oda és megnyugszik. Imádjuk ezt a terméket.