Blog

2019.11.10 10:43

Ha még hezitálsz, hogy szükséged van-e baldachinra a gyerkőcöd kiságyára, akkor most elárulunk pár titkot, hogy miért is fogod ezt imádni:

 

Igaz, hogy ma már a mobiltelefonok kiváló minőségű képeket tudnak készíteni, viszont ha igazán művészi fotókat szeretnél látni csöppségedről, akkor mégis érdemes ezt a feladatot inkább egy babafotózásra specializálódott fotósra bíznod. Ő már rengeteg szakmai tapasztalattal és türelemmel rendelkezik, így a fotózás eredményesebb lehet, mintha magad készítenéd el a képeket.

Bár a legtöbb gyerkőc imád fürödni, mégis vannak napok, amikor egyáltalán semmi kedvük pancsolni. Ilyenkor érdemes bevetned pár trükköt, hogy a rutinos fürdetős program ne csapjon át sírós, drámai előadásba.

Bár azt gondolnád, hogy gyermeked otthon van a legnagyobb biztonságban, el kell, hogy szomorítsunk, hiszen a négy fal között is számtalan veszély leselkedik rá. És azt is tudnod kell, hogy minél nagyobb a lurkód, annál több dologra kell odafigyelned.

Szülőként az egyik legjobb érzés a világon az, amikor gyermeked megteszi az első lépéseit. A babád megszületése után talán ez a második legnagyobb történelmi pillanat a családod életében. A pici lurkód pedig széles mosollyal, büszkén lépdes előre, míg nem megérkezik ismét a földre. Már annyira szeretne folyamatosan lépkedni, hogy kicsit bosszantja is, hogy nem tud mindenki karjába odaérkezni lecsüccsenés nélkül.

Biztosan te is tapasztaltad már, milyen több percen, vagy órán keresztül a gyermekedet cipelni. Bölcsibe menet, bevásárlás vagy séta közben, de egy kirándulás során is könnyen előfordulhat, hogy elfárad a kis lurkód, és azonnal az öledben szeretné tovább folytatni az épp aktuális programot.

Egy pici gyermek állandó felügyeletet igényel, szinte a nap 24 órájában. Nincs ez másképp az autóban sem. Annyi nehézség viszont van benne, hogy vezetés közben szinte lehetetlen folyamatosan odafigyelned a gyerkőcödre, hiszen első a saját biztonságotok. A vezetés 100%-os koncentrációval jár, így csak egy-egy pillanatra tudsz ránézni a csemetédre. 

Biztosan te is észrevetted, milyen gyorsan növekszik a te édes, pici fiad. Ha ez így van, akkor viszont hamarosan gondolnod kell a pelus, később pedig a bili elhagyására, amelyek nem tartoznak a legkönnyebb feladatok közé. Mivel egyik napról a másikra nem tudod őt meggyőzni, hogy mostantól a wc-t használja, ezért valószínűleg a játékos módszer fog beválni.

Gyönyörű napsütés, friss levegő és a békésen alvó kisbabád. Biztosan Te is szoktad azt érezni, hogy ez az a pillanat, amelyet soha semmiért nem cserélnél el. Ott ülsz a teraszon, csak nézed őt, percekig csodálod a létezését és őrzöd a kis álmait.

2019.07.09 19:18

Kevés olyan ország van, ahol jobban támogatnák a gyerekvállalást, mint Svédországban. Ott az egyik cél az, hogy az apák minél jobban részesei lehessenek a gyereknevelésnek. Ők a szülés után járó 480 nap fizetett szabadságból 60 napot kivehetnek. Ha nem élnek ezzel a lehetőséggel, akkor ez elúszott, mivel az anya nem használhatja fel helyette.

A bőr elsősorban a saját védelmi rendszerével dolgozik a napsugárzás hatásaival szemben, egy adott ideig védekezik is a leégés ellen. A fényvédő faktor ( SPF=Sun Protection Factor) azt jelenti pontosan, hogy az x faktorszámú naptejet használva mennyi idővel tovább lehetünk a napon anélkül, hogy kipirosodnánk. Egy felnőtt átlagosan 20 percet tud eltölteni a napon anélkül, hogy megkapná a bőrét a nap. De persze ez egyénenként eltérő is lehet.

Rengeteg baci leselkedik gyermekünkre nap mint nap, és a legtöbbet szinte lehetetlen elkerülni, különben sehol sem hagynánk mászkálni őt. Bár valamennyi baktériumra szüksége van ahhoz, hogy erősödjön az immunrendszere, mégsem szeretnénk, hogy mindig mindenhol a szájába vegye a koszos kezét.

2019.04.25 21:21

A legtöbb kismama izgatottan várja, hogy végre elhagyhassa a kórház kapuit és elkezdődjön a családi élete a párjával és újszülött gyermekével. Ez egy örömteli, de egyben nehéz kezdet is. A megszokott rutinos hétköznapokat felváltja valami új és ismeretlen. Ez az időszak rengeteg kihívást és izgalmas pillanatot tartogat, amely által rengeteget fogsz fejlődni a pároddal és számos kérdésre fogjátok keresni közösen a válaszokat, mint:

Nagyon megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyire egészséges dolog az, ha az apa jelen van a pici születésénél. Melyik megoldás a jobb -  hogy az apa végigkíséri az összes folyamatot, ami a szüléssel jár, vagy pedig a régen bevált módszert alkalmazza, és várakozzon a folyosón, amíg meg nem kapja a nagy hírt, hogy megszületett a gyermeke - erre nincs megfelelő válasz, hiszen mindenkinek más az igénye.

A babák nehezen viselik, ha épp nem az anyukájuk karjai közt lehetnek, ezért tökéletes megoldás lehet egy babafészek, amely a picik biztonságérzetét növeli, és kényelmét szolgálja. Kialakításának köszönhetően a baba mellett ülve, de akár fekve is tudod vele tartani a szemkontaktust, így annyi ideig csodálkozhatsz benne, ameddig csak szeretnél. A puha, keskeny dizájnak köszönhetően szűkös érzetet biztosít, így a gyermekedet az anyaméhre fogja emlékeztetni, ezáltal nyugodtan alvó kisbaba lehet. Nem csak a szülői ágyban helyezheted el a baböbölt, hanem babakocsiban, kiságyban vagy akár kanapén is, így mindig szem előtt lehet a picid.

2019.03.08 10:44

A várandósság időtartama 40 hét, azonban a 37. és 42. hét között a szülés bármikor elkezdődhet. A betöltött 37. hét előtt koraszülésről beszélhetünk, a 42. hét után pedig túlhordásról. Még ma sem tudni pontosan, hogy mi váltja ki a szülés megindulását.

 

A terhesség utolsó heteiben jelentkezhetnek a kismamánál a jósló fájások. Ezeket a valódi, a szülés megindulását jelző fájásoktól az különbözteti meg, hogy nem rendszeresek és pihenéskor vagy meleg fürdő hatására elmúlnak.

 

A vajúdás kezdetének két fő jele van: a magzatburok megrepedése vagy a vérzés.

A magzatvíz nagyon fontos a magzat tüdejének a megfelelő fejlődéséhez, hiszen ki- és belélegzi folyamatosan. Természetesen jut belőle a gyomrába is, ami aztán vizeletet termel és a kicsi születése után köszön vissza a pelenkában. Ezenkívül mechanikus védelmet is nyújt a magzatnak, hiszen megóvja az ütődésektől és hőmérsékletváltozásoktól. A hőmérséklete általában 36-37 fok, de a forró fürdőt és szaunát már nem tudja kiegyenlíteni, így ez nem engedett a terhesség során. A magzat a vízben szabadon és könnyen mozoghat, így hamarabb fejlődhet a csont és izomrendszere. Amikor a pici annyit fejlődött, hogy már nyelni is tud, akkor a magzatvíz az emésztőrendszer fejlődését is biztosítja.

A terhesség első szakasza, azaz az első trimeszter a 12. hétig tart. Ebben az időszakban rengeteg változáson fogsz keresztül menni, fizikálisan és mentálisan is, hiszen a baba normál fejlődése ebben az időszakban kezdődik el.

 

Sok mindenkitől hallhatod, hogy ki, milyen változást tapasztal ebben az időszakban, ezért már rengeteg információnak vagy a birtokában. De most, hogy veled történik ez a csoda, lehet, hogy olyan dolgokkal is szembesülnöd kell, amire nem is gondoltál volna.

2019.01.18 14:12

A legtöbb nőnek az egyik legnagyobb vágya, hogy gyermeke születhessen. Ennek érdekében mindent meg is tesznek, de sokszor már csak akkor, amikor többszöri próbálkozás után sem sikerült.

Ülök a buszon. Épp mennem kell vissza dolgoznom, mivel külföldön élek. Kinézek az ablakon, és csak a kopár tájat látom. Az üres faágakat, amelyeken megcsillan a tél első igazán csípős fagya.

Az ingerszegény környezet gátolja a pici agysejtjeinek a növekedését, míg a színek segítik a működésüket és a lélekre is hatnak.

 

Nem mindegy, hogy milyen tónusokat használsz a gyerekszoba dekorálásában, mert hosszútávon pozitív vagy negatív irányba billentheti a gyermeked közérzetét. Az erős, intenzív árnyalatok nyugtalanná tehetik az arra hajlamos bébiket, és ennek hatására az elalvás is nehézkessé válhat. Viszont a vidám, meleg és lágy pasztelltónusok között egy nagyon aktív baba is könnyebben szenderedhet álomba.

 

Egyik este épp filmeztünk a férjemmel, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy a gyerkőc nagyon sír, így gyorsan át is szaladtunk hozzá, hogy megtudjuk mi a baj.

 

Egy szép nyári napon a barátnőm a 35. szülinapi buliját tartotta, melyet a kertben rendezett meg. A kert szépen fel volt díszítve, grillezéshez minden elő volt készítve, már ropogott a szén is, az üdítők be voltak készítve és halkan szólt egy kis lágy jazz zene is. Lassan megjöttek a vendégek is, a legtöbben kisbabával érkeztek vagy kis gyermekkel. Minden tökéletesen klappolt, egy ideig….

Nagyon elkeseredtem… Elfogyott minden reményem. A kisfiam már iskolás volt, és még mindig nem volt szobatiszta. Sokszor voltak álmatlan éjszakáim, hogy vajon mi is lehet baj. Az egész környezetem ellátott mindenféle tanáccsal, de sajnos egyik sem működött.

Már amikor feladtam és elfogadtam a helyzetet, akkor internetezés közben rábukkantam egy aranyos hirdetésre, amelynek a mai napig nagyon örülök.

 

Webáruház készítés