Blog
2018.11.10 19:14

Színvarációk, amelyek fejleszthetik a kicsi IQ-ját

Az ingerszegény környezet gátolja a pici agysejtjeinek a növekedését, míg a színek segítik a működésüket és a lélekre is hatnak.

 

Nem mindegy, hogy milyen tónusokat használsz a gyerekszoba dekorálásában, mert hosszútávon pozitív vagy negatív irányba billentheti a gyermeked közérzetét. Az erős, intenzív árnyalatok nyugtalanná tehetik az arra hajlamos bébiket, és ennek hatására az elalvás is nehézkessé válhat. Viszont a vidám, meleg és lágy pasztelltónusok között egy nagyon aktív baba is könnyebben szenderedhet álomba.

 

Nézzük is meg, hogy mely színkompozíciók vannak jó hatással a gyermekedre:

Halványzöld

 

A picid szemeinek a fejlődéséhez szüksége van a zöld színre. Az almazöld árnyalatok nyugalmat és harmóniát teremtenek, főleg ha vaníliasárgával kombinálod. A zöld a növekedés és a regenerálódás színe. A nyugtalan gyermekeket kiegyensúlyozottá teszi, segítheti őket az elalvásban. Ha kiválasztottad a színt, akkor még vidámabbá teheted a szobát különböző falmatricákkal.

 


Földszínek

 

A barna a stabilitáson kívül a kitartás, a barátság és a megbízhatóság színe is. A gyerekekre jótékony hatással van érzelmileg, viszont kevésbé játékos árnyalatok ismertek, így érdemes ellensúlyozni más színnel. Sárgás, vajszínű, aranyló színekkel tökéletesen kombinálható, így kellemes légkört teremthetsz gyermekednek.

 

 


Kék és zöld

 

Ez a két színkombináció erősen nyugtató hatásúak, így a már nagyobb gyermeked kevésbé tud feszültté vagy esetleg agresszívvá válni. Ez a két szín rengeteg energiát és alkotóképességet teremthet gyermekednek.


Világoslila

 

A lila szín egyesíti magába a kék nyugalomkeltő, illetve a vörös aktivizáló hatását.  Az empatikus képességeket erősíti, emelett nyugtatja az idegrendszert. A frissebb, világosabb orgonalila figyelemfelkeltő, de más tónusokkal együtt alkalmazva mutat igazán.

 Narancssárga

 

A sárga és a vörös keverékéből életre keltett árnyalat nagyon barátságos és játékos szín, mely szinte magára vonja a figyelmet. Serkenti az agyműködést, megnöveli a szervezet oxigénellátását, továbbá vidám hangulatot teremt a szobában. Segíti a pozitív gondolkodást. A túl intenzív sárga már nyugtalanságot okozhat, így próbáld meg eltalálni a megfelelő a sárga megfelelő árnyalatát.