Blog
2019.02.04 17:00

5 dolog, amelyek előfordulhatnak az első trimeszterben

A terhesség első szakasza, azaz az első trimeszter a 12. hétig tart. Ebben az időszakban rengeteg változáson fogsz keresztül menni, fizikálisan és mentálisan is, hiszen a baba normál fejlődése ebben az időszakban kezdődik el.

 

Sok mindenkitől hallhatod, hogy ki, milyen változást tapasztal ebben az időszakban, ezért már rengeteg információnak vagy a birtokában. De most, hogy veled történik ez a csoda, lehet, hogy olyan dolgokkal is szembesülnöd kell, amire nem is gondoltál volna.

  1. Az állandó hányinger

 

A legtöbb várandós nő sajnos szenved ettől a panasztól. A leggyakoribb kiváltó okokat már te is biztosan ismered, mint erős illatok és ízek, parfüm, erős fények stb.

De mivel minden kismama szervezete másképp reagál, ezért ha kerülöd is felsoroltakat, akkor sem biztos, hogy megúszod az e fajta rosszulléteket.

 

2. Kevesebb türelem

 

Néha bosszantanak családtagjaid, főleg a párod. Ő viszont nem tudja 100%-an átérezni a terhességeddel járó változásokat. Igyekszik mindent megtenni érted és a babáért, viszont nem tud a gondolatodban folyamatosan olvasni. A cikázó hormonjaid miatt valószínűleg ezt nehezen fogod viselni, de hidd el, ő csak a legjobbat akarja neked és a születendő gyermekednek. Ne feledd, ilyenkor te is tudsz kibírhatatlanul viselkedni.3. Költségek

 

Az ember azt gondolná, köztük te is, hogy egy kisbabának nem sok mindenre van szüksége, hiszen úgyis gyorsan kinövi. De be kell látnod, a gyermekvállalás nem olcsó mulatság. Amikor várandós leszel és elkezdesz mindent összeszedni, amire szükség lesz, akkor rájössz, hogy a világ összes pénzét el lehetne költeni babaholmikra. De ilyenkor gondolj arra, hogy te is felnőttél valahogy, amikor még nem volt ekkora választék a piacon. Gondold át alaposan, hogy mit veszel meg!

 

4. Álomszuszék

 

Folyamatosan csak aludnál. Reggel alig bírsz felkelni, délután pedig már arról álmodozol, hogy mikor szunyókálhatnál már egy nagyot. Ne tervezz túl sok programot ebben az időszakban, mert úgyis csak lemondanád. Irány aludni!

 

5. Folyamatos melltartó vásárlás

 

Rájössz arra, hogy már egyik melltartó sem passzol, hiszen folyamatosan nőnek a melleid. Már az alvás sem az igazi, mivel ha hason fekve alszol el, akkor fájdalmakra ébredsz, valamint a hátad is sajogni kezd a nagyobb súlytól. Hónapról hónapra újabb melltartókat veszel, abban bizva, hogy hátha az egyik kényelmes lesz.

 

Mindezeket félretéve persze nagy az öröm és a boldogság a születendő gyermeked miatt. Gondolj arra, hogy ez a sok apróság megéri azt az áldozatot, hogy 9 hónap múlva a karjaidban tarthasd a csodás kis teremtésed.