Blog
2019.09.28 09:11

Így teheted mókásabbá a gyermeked fürdetését

Bár a legtöbb gyerkőc imád fürödni, mégis vannak napok, amikor egyáltalán semmi kedvük pancsolni. Ilyenkor érdemes bevetned pár trükköt, hogy a rutinos fürdetős program ne csapjon át sírós, drámai előadásba.

Íme 5 ötlet, hogyan lehet szórakoztatóbb a fürdetés gyermeked számára

1. Vess be újdonságot fürdetéskor

 

 

Indíts el valamilyen vidám zenét vagy mesét az egyik készülékeden. Vagy pedig dobálj jégkockákat a vizébe, esetleg cseppents bele egy kis ételfestéket. Ezek az érdekes dolgok biztosan úgy feldobják majd a hangulatát, hogy nem lesz többé probléma a fürdetés. Fontos, hogy érezze a gyerkőcöd rajtad is a közös szórakozás szándékát, különben hamar rájön, hogy ez most egy kötelező program, amin túl kell esni.

2. Próbáld ki a könnymentes sampont

 

 

Általában ott szokott véget érni a móka, amikor a sampon belemegy a lurkód szemébe, hiszen elkezdi csípni a szemét. Ezért érdemes bevetned a könnymentes sampont, hiszen így többé nem lesz rossz emléke a fürdéssel kapcsolatban. Hogy a dolgod még könnyebb legyen, ragassz érdekes figurákat a plafonra, amelyeket csodálhat a gyermeked, miközben Te mosod a hajacskáját.

3. Szerezz be érdekes játékokat fürdetéshez

 

 

A Te gyerkőcöd is biztosan imád játszani a kádban. Időként lepd meg új tárgyakkal, hogy nagyobb motivácót érezzen a fürdéshez. Hogy ne kelljen mindig ki-be hurcolásznod a játékokat, szerezz be egy sarokba rögzíthető tárolót. Ez a fürdőszobai játéktároló nagyon praktikus, hiszen csak bele kell dobálnod a játékokat, és mivel nyitott, így könnyen meg is száradnak, így elkerülheted a penészedést.
4. Tedd biztonságossá a fürdetést

 

 

Olykor egy kisebb trauma is elveheti a gyerkőc kedvét a fürdéstől, mint például ha egyszer elcsúszott és beütötte valamelyik kis testrészét. Hogy ez sose fordulhasson elő a csemetéddel, érdemes beszerezned egy csúszásgátló matracot a kád aljára. Így gyermeked akár térdelhet, guggolhat és állhat is a kádban fürdés közben.

 


5. Együtt minden jobb

 

 

Amíg pici a gyerkőcöd, imádni fogja, ha Te vagy a tesója vele fürdik. Amennyiben kényelmetlen neked ruha nélkül, akkor tedd ezt fürdőruhában. Így vidámabb lehet együtt a fürdés, hiszen egymásnak készíhettek viccesebbnél viccesebb frizurákat. Vagy pedig habból egy egész birodalmat, de akár szappanból is tudtok buborékokat fújni az ujjaitok segítségével.

 

Jó szórakozást kívánunk!:)