Blog
2019.12.07 15:09

Így lehet biztonságos a karácsonyod baba mellett

Már biztosan nagyon izgatott és kíváncsi vagy, hogy milyen lesz az első karácsonyod a kisbabáddal; hogy mennyire lesz meghitt hármasban ünnepelni, milyen szuper képeket fogsz tudni készíteni, és hogy mit fog szólni az egész család ehhez az új helyzethez.

Valószínűleg gondolatban már el is készítetted a tökéletes képet a szemed fényéről;  hogy milyen édes babaruha fog rákerülni, a háttérben a színes, különlegesen csillogó karácsonyfát, a karácsonyi fények kavalkádját az ablakokon és a gyönyörűen megterített asztalt a háttérben. 

 

Abban pedig biztos lehetsz, hogy a család összes tagja szeretne egy édes fotót készíteni a kisbabáddal, amelyet örökre megőrizhetnek.

 

Azonban, hogy a karácsony tényleg ennyire meghitt és emlékezetes legyen, érdemes pár dologra odafigyelned:

 

Ne stresszeld agyon magad minden teendő miatt

 

Igen, mindenki meg akar felelni a családjának az ünnepekkor, azonban egy csöppség mellett ez szinte lehetetlen. Nyugodtan kérj segítséget ebben az időszakban, hiszen a karácsonynak a szeretetről kell szólnia, és nem az idegeskedésről.

 

Kivételesen ne gyújts gyertyákat

 

Használj inkább izzósort és LED-es fényeket a lakásodban, így könnyen elkerülhető a baj. A karácsonyfát pedig helyezd el biztonságosan, hogy még véletlenül se tudjon eldőlni.

 

Felejtsd el a törékeny díszeket is

 

Bár az üvegdíszek sokkal szebbek, mégis érdemes pár évre átváltanod műanyag dekorációkra. Így nem tud összetörni egy üvegdísz sem, amely a kúszó-mászó babádra veszélyt jelentene.

 

 

Mellőzd a hosszú, lelógó asztalterítőket és az értékes, törékeny dolgokat

 

Hihetetlenül nagy erő tud lakozni egy csöppségben. 4-5 hónaposan már képesek erőteljesen meghúzni egy lelógó asztalterítőt vagy lelökni az asztalról egy nehezebb porcelánt.

 

Ne térj el a baba napirendjétől

 

Érdemes betartanod a picid alvó- és evőidejét, még rokon látogatásnál is, különben könnyen morcos lehet, és nyűgös babával elég kellemetlen tud lenni egy meghitt karácsonyozás.

 

A legfontosabb dolog azonban a karácsonyi ünnepek idején az, hogy mindig legyen, aki épp vigyáz a picire. Hogy ne játszon meleg izzósorral, ne vegyen a kezébe számára veszélyes tárgyat, ne kússzon ki a konyhába a forró ételek közé, gáztűzhely közelébe. A pici egészsége a legfontosabb, utána jöjjön csak az összes többi teendő.