Blog
2020.01.11 21:48

Hány éves korban ideális egy nőnek gyermeket vállalnia?

Sosem felejtem el, amikor dédnagymamám mesélte, hogy az ő idejében ha egy nő 20 éves lett, akkor már vénlánynak számított. 16 évesen házasodtak, majd jöttek is a lurkók egymás után. Még anyukám idejében is másabb volt a világ (80-as évek), hiszen minden nő számára természetes dolog volt, hogy 20-25 éves kora körül belevág a családalapításba.

Mára azonban ez az életkor egyre jobban kitolódik: 25 éves kor alatt nem igazán jellemző, hogy egy nő gyermeket szeretne. De meddig lehet ezt húzni? Hány éves kortól ideális gyermeket vállalni?

 

Már biztosan te is sokszor hallottad, hogy igazán ideális időpont nincs, és ez igaz is. Ritka dolog az ember életében, hogy olyan időszaka van, hogy minden passzol és azt mondhassa, hogy; igen, most szeretnék gyermeket!

Vannak, akik úgy gondolják, hogy miután összejött a karrierje, megfelelő egzisztenciával rendelkezik és még a párkapcsolata is tökéletes, aztán szeretne babát vállalni. Azonban ha mindig mindenki ezen feltételek beteljesülésére várna, akkor sosem születne egy gyerkőc sem. Meg kell barátkozni azzal a gondolattal, hogy fontossági sorrendet kell kialakítani az életben. Karriered lehet akár 40 éves korod felett is, azonban a biológiai órád ketyeg.

 

A női termékenység behatárolt, ugyanis körülbelül 40 éves korig lehet természetesen úton egészséges életed adni, utána már folyamatosan csökkennek az esélyek évről évre.

 

Bár sokan úgy gondolják, hogy a legtöbb nő a mai modern világnak köszönhetően húzza-halassza a gyerekvállalást, azonban az igazság az, hogy nem találják meg a megfelelő partnert a családalapításhoz. Ugyanis alaposan meggondolják, hogy milyen apát választanak leendő gyermeküknek. Szeretnének egy igazi családi idillt biztosítani egy olyan apával, aki foglalkozik a gyermekével és a családjával. Akinek nem a buli, a nők és az állandó munka az első, hanem a családja. És valljuk be őszintén, a mai világban egyre nehezebb normál értékrenddel felruházott pasit találni, akire rá lehet mondani, hogy igazán férfi.

 

Mégis mi az ideális kor a gyermekvállaláshoz?

 

Orvosi szempontból 20-26 éves kor a legideálisabb, ugyanis ekkor még a petesejtek nagyon jó minőségűek. Azonban egy 20 év körüli fiatal lány még lehet szellemileg nem igazán érett az anyaságra, így talán a 26-35 kor a legideálisabb a mai világban az anyaságra. 35 év felett nemcsak a termékenység csökkenhet, hanem megnőhet annak a kockázata is, hogy koraszülés következik be vagy esetleg valamilyen betegség lép fel a várandósság során.

 

 

Mit tehetsz, ha még gyermekvállalás előtt állsz, de még nem találtad a másik feledet?

 

Élj mindenképp egészségesen, kerüld a káros szenvedélyeket, mozogj, sportolj sokat és igyekezz minél többször kimozdulni, hogy esélyt adhass magadnak, hogy megismerhesd a nagy Ő-t.