Blog
2020.01.22 12:48

Tényleg tönkreteheti a túlsúly a párkapcsolatot, házasságot? Mi az igazság?

Mostanában rengeteget hallunk erről a témáról, amelyről mindenkinek más a véleménye. Bár a legtöbben teljes mértékben elutasítják ezt az állítást, azonban némi igazság azért van benne. 

Egy kapcsolathoz két ember kell. Ők ketten mikor megismerik egymást, abba a külsőbe és belsőbe szeretnek bele, amit akkor és ott látnak. Ezen tulajdonságok alapján döntenek arról, hogy szeretnék-e együtt járni az élet rögös útját, vagy inkább kutakodnak tovább addig, míg meg nem találják az igazit.

Természetesen egy kiegyensúlyozott kapcsolat -a lelki béke, a boldogság- velejárója, hogy pár kilogrammot felszedünk, ami egyébként rendben is van, hiszen ez azt jelenti, hogy nincs sok stressz az életünkben, minden harmónikus. A személyiségünk is folyamatosan változik, hiszen törekszünk a társunkkal teljesen összecsiszolódni, amely rengeteg tanulással jár. Tehát napról napra változunk külsőleg és belsőleg is. 

 

Egy idő után pedig eljön az a pont, hogy ha két ember nagyon szereti egymást, akkor  szeretnének gyermeket vállalni. Ekkor már a férfi és a nő is eldöntötte azt, hogy a másikkal szeretné leélni életét, legtöbb esetben örök hűséget fogadva, amikoris kimondják azt, hogy jóban-rosszban együtt.

 

A világ egyik legtermészetesebb dolga pedig az, hogyha egy nő várandós lesz, akkor rohamosan egyre többet mutat a mérleg, hétről-hétre. Ekkor a test felkészül az új élet kihordására és a szükséges vitaminok biztosítására. Már önmagában egy hatalmas és csodálatos dolog az, hogy a nők képesek ezt a boldogságos, mégis sok kellemetlenséggel járó állapotot végigcsinálni, azt pedig hab a tortán, hogy kibírják a szüléssel járó nehéz pillanatokat. És mint tudjuk, egy szülés akár komplikációkkal is járhat. De a nők ezt a kockázatot is vállalva szeretnének életet adni gyermeküknek, tehát feláldozzák az egészségüket, az életüket, a külsejüket egy kis csodáért cserébe. Mert onnantól kezdve, hogy megfogan a pici, ő lesz az első az életükben.

 

Tehát ezután az életeket megváltoztató folyamatok után egy anyukától sem szabad elvárni azt, hogy azonnal kezdjen el törődni az alakjával. A testnek regenerálódásra van szüksége, a kisbabának pedig szeretetre, vitaminokkal teli tejcsire és lelki békére. A hirtelen drasztikus fogyókúra  nemcsak az anyukára lenne káros hatással, hanem a kisbabára is. 

 

Ha már vége a szoptatós időszaknak, akkor onnantól kezdve el lehet kezdeni gondolkodni a lehetőségeken, hogy hogyan lehetne pár kilogrammot leadni, hiszen ott a férj is, akit nem szeretnénk elveszíteni, mint férfit és azt sem szeretnénk, hogy csak az anyát lássa bennünk. Tehát igenis fontos a külső, és az, hogy tetszünk a párunknak, viszont mindennek megvan a maga ideje. Ha valaki sok év után sem törődik a külsejével, az valóban rossz hatással lehet a párkapcsolatra, házasságra. Azonban ebben az esetben is a legfontosabb a kommunikáció: mindkét fél mondja el mire vágyik, és támogassák egymást a céljaik elérésében.