Blog
2020.02.11 21:10

A Valentin-nap jelentősége

Talán ez az egyik legmegosztóbb ünnep itthon az emberek körében; ugyanis vagy nagyon kedvelik ezt a napot vagy teljesen feleslegesnek tartják.

 

A Valentin-napot minden évben, február 14-én tartjuk, ami a szerelemről, a szeretetről és a barátságról szól. Ilyenkor főleg a párunkkal töltünk el egy csodálatos napot, estét és gyakran egy kis aprósággal is kedveskedünk.

 

Ami miatt talán egyre kevésbé népszerű ez az ünnep, hogy túlságosan kereskedelmi célú esemény lett. Már egy hónappal korábban rengeteg reklámot láthatunk erről, és már-már agresszívan szeretnének ránk sózni kedvezőbb vagy drágább dolgokat. 

Főleg a virág-, ajándék-, édesség-, és ékszerboltok szeretnének jó profithoz jutni, de a szállodák és éttermek is hatalmas lehetőséget látnak ebben az ünnepben. 

 

Persze azzal sincs baj, ha valaki nagyobb összeget szán a kedvesére, azonban nem erről kell szólnia ennek a napnak. És az sem helyénvaló, ha valaki csak ezen a napon figyelmes és kedves a másikkal. Ebben igazuk van a ‘Valentin-nap elleneseknek’.

Viszont lássuk be őszintén, hogy jó, hogy van egy romantikus ünnep, amire kicsit lehet készülni és izgatottan várni, hogy milyen aprósággal fog meglepni a másik.

 

De miért is szeretjük még a Valentin-napot?

 

  1. Mert nagyon jó alkalom örömöt okozni a szürke hétköznapokban
  2. Ha épp picit ellaposodott a kapcsolat, kiváló alkalom, hogy egy kis lángot vigyünk bele
  3. Ha már van gyerkőc, akkor jó apropó, hogy anya-apa egy romantikus estére kimenőt kaphassson
  4. Egy gyertyafényes vacsora és egy jó beszélgetés által újra nagyon közel kerülhetünk a partnerünkhöz
  5. Lehet pont ez az este segíti előrevinni a kapcsolatot: egy lánykérés, problémák megbeszélése vagy a közös jövökép kialakítása

 

A legtöbb férfi egy kicsit erőltetettnek érzi a Valentin-napot, sőt van aki el is felejti. Így ha szeretnénk mégis megtartani ezt a napot, akkor érdemes nem feltűnően érzékeltetni velük, hogy hamarosan itt lesz (pl: szórólapot hagyjuk kint az asztalon vagy meséljük el, hogy a barátnőnk mit fog csinálni a párjával azon a napon), de semmikép sem javasolt előre megmondanunk, hogy mit várnánk el, mit szeretnénk kapni.