Blog
2021.02.12 12:15

Farsang kisbabával

A február a farsangi mulatságok időszaka. Sülnek a finomabbnál finomabb fánkok, ez a vidám karneválok időszaka. Ilyenkor bárkiből bármi lehet, a kisgyerekektől a felnőttekig mindenki különleges maskarát ölt, hogy együtt ünnepelve búcsúztassák el a telet. 

Egy újdonsült anyukának sem kell kimaradnia a mulatságból! Hiszen fontos, hogy miközben a fiatal anyuka és újszülött gyermeke kezdenek összeszokni, a minden percet kitöltő új szülői szerep ne nyomja el teljes mértékben az eddig megszokott hétköznapokat. A legjobb, ha a már beállt új napirend után az anyuka minél hamarabb próbál a lehető legjobban visszailleszkedni az eddigi életébe, a párkapcsolatába, a társasági életbe. A teljesen megváltozott mindennapok, a szülőkre hirtelen rászakadó felelősség okozhatnak depressziót, így nagyon fontos, hogy szülés után az anyuka minél hamarabb megtalálja az aranyközéputat az anyaság és a saját vágyai között. 

 

Miért ne vehetne ő is részt egy jókedvű farsangi mókában? Legjobb módja a mulatságnak, ha nem csak ő maga öltözik be, hanem a kisbabát is jelmezbe öltözteti. Az újszülötteknek szánt jelmezek nagyon változatosak, mindenki megtalálhatja a hozzá és a babához leginkább illő összeállítást. Egy téli baba első bemutatkozásához is tökéletes alkalom, ha a közeli rokonokat, barátokat édes, jelmezes babaképekkel lepjük meg.

 

Öltöztessük be a babát gyönyörű balerinának, hogy mindenki elolvadjon a kis szoknya láttán! Ha kisfiú, lehet egy igazi cowboy, pasis kalappal, csizmával, vagy tengerész, aki elrabolja minden nő szívét. Igazi farsangi mulatság lehet, ha valamilyen kisállat “bőrébe bújtatjuk” a gyerkőcöt: lehet teknős, kiskutya, nyuszi, katica, csiga, méhecske, róka vagy akár sárkány is. Kisfiú és kislány is csodásan mutat egy kismanó jelmezben, a hosszú manósapka garantáltan mindenki arcára mosolyt csal. A legjobb, ha a szülők a babához hasonló jelmezt öltenek. Az összeillő szettekben készült fotók garantáltan kiemelt helyet foglalnak majd el a családi albumban, évek múltán is kedves emlék lesz a farsangi közös szórakozás.