Blog
2021.03.16 11:02

Tematikus születésnapi buli

A gyerekek szülinapja minden évben nagy mulatság. Az ünnepelt már alig várja, hogy ismét összegyűljön a család és az iskolai barátok, osztálytársak, hogy egy napra csakis őt ünnepelje mindenki. 

Eleinte, míg a gyerek kicsi, könnyebb az ember dolga, aztán, ahogy cseperedik a lurkó, egyre több a kívánság. Óvodában és általános iskolában a legnehezebb a szülinaposnak kedvezni, ekkor már nagy a gyerekek közötti versengés, mindenki szeretné az osztályból a legmenőbb szülinapi zsúrt a magáénak tudni. 

De nem kell megijedni! Nincs olyan nehéz dolga a szülőnek, egyszerűen csak követni kell a legújabb kedvenceket, ha az ember naprakész a témában, nem nyúlhat mellé.

Egy tökéletes gyerekzsúr megszervezéséhez elengedhetetlen, hogy a szülő alaposan kikérdezze az ünnepeltet, hogy mit is szeretne. A gyerekeknek általában határozott elképzelésük van arról, milyen tematikában képzelik el a nagy napot. Mindig van egy aktuális kedvenc rajzfilm, játék, könyv, ami épp a legmenőbb a gyerekek körében. De ha azt szeretnénk, hogy minden meglepetés legyen, akkor sincs nehéz dolgunk, hiszen vannak olyan tematikák, melyekkel nem lehet mellényúlni.

Például van-e olyan kisfiú, aki ne örülne egy dínós szülinapnak? Ugye, hogy nincs! A téma nagyon hálás, hiszen manapság már minden kelléket beszerezhetünk dinoszauruszokkal díszítve. Kezdve a dínós boldog szülinapot kiírástól,a dínós lufikon át a felakasztható party dekorokig. A tökéletes hangulathoz a gyerekek felvehetik saját dínós csákójukat is. Ne hagyjuk ki a torta feldíszítését sem a sorból: a legegyszerűbb tortát is különlegessé varázsolhatunk a dínós tortadíszekkel! Rendezzünk be a szülinaposnak egy szuper dínós jelenetet a torta tetején, és az öröm garantáltan nem marad el! Szuper dinoszauruszos tényérokat is beszerezhetünk, találjunk kis tematikus játékokat, nyomtassunk ki dínós színezőket, hogy teljes legyen a tematikus szülinapi buli.

Mindezt változatos témákban megvalósíthatjuk. Minden kislány álma egy hercegnős szülinap,  vagy nagy kedvencük, a Jégvarázs biztos siker lesz a hozzáillő poharakkal és lufikkal, kisebbeknek válasszuk a mindig örök kedvenc Mini Mouse-t és a hozzá illeszkedő tányérokat! Kisebb fiúkat el lehet kápráztatni egy óriás teherautó lufival, vagy egy munkagépekkel “felszántott” tortával. A kisebbek ugyan még nem tudják olyan könnyen elmondani nekünk, mit is szeretnének, de ettől függetlenül nekik is kedveskedhetünk. Válasszuk kedvenc rajzfilmjüket, és a határtalan öröm garantált. Nagy kedvenc például a Mancs őrjárat, keressünk a dekorok mellé hozzá készségfejlesztő játékokat, legókat.

Ne hagyjuk ki a sorból a nagykedvenc szuperhősöket sem, hiszen ők fiúk és lányok szülinapját is különlegessé tehetik. Legyen kedvencük akár Batman, vagy Pókember, esetleg bármelyik másik szuperhős, a dekoráció megoldható. A legegyszerűbb, ha egy teljes szülinapos csomagot vásárolunk meg, így biztosak lehetünk benne, hogy minden teljesen összeillik. 

A lehetőségek sora végtelen, csak figyeljük meg, mi a gyermek hobbija, kedvence, és onnantól már könnyű dolgunk lesz, hogy megrendezzük álmai szülinapját.