Blog
2021.03.29 07:45

Itt a tavasz, dobjuk fel a lakást

Lassan végre ismét beköszönt a tavasz. A téli hideg és sötétség helyét felváltja a sok napsütés és a jó idő. Ilyenkor nem csak a természetnek van szüksége megújulásra, hanem nekünk és környezetünknek is. Jöhet a tavaszi nagytakarítás, a lomtalanítás, a ruhásszekrény rendszerezése, egy-egy szoba átrendezése. Újítsd meg otthonodat, hidd el, az új környezetben a kedved is ezerszer jobb lesz!

Ne ijedj meg, ha nincs félretett pénzed egy teljes lakásfelújításra. Nem kell egy vagyont költeni azért, hogy egy kis újdonságot csempésszünk az otthonunkba, sok kis apróság is elég, hogy teljesen új hatást kelts.

Kezdjük például a textilekkel! Szerezz be vidám, színes új függönyöket, melyek feldobják a nappalit és a hálószobát, és húzz fel új tavaszi ágyneműt! Okos megoldással akár a székeket is feldobhatod anélkül, hogy teljesen új szettet kellene vásárolnod: válassz rájuk ízlésednek megfelelő székhuzatot, varázsolj belőlük vadonatújat!

Szerezz be új növényeket! Virágokkal könnyen feldobhatod a lakást, elég egy-két nagyobb új növény, és máris otthonosabb a légkör. Ráadásul vannak virágok, mint például a vitorlavirág, a dracéna vagy a páfrány, melyek még a levegőt is tisztítják. 

Festés nélkül is újjá tudod varázsolni a szobádat: használj falmatricát! Ragaszthatsz a falra tavaszi virágokat vagy akár 3D pillangókat! Akár a plafont is dekorálhatod tükröződő felületű csillagokkal!

Állj neki a lomtalanításnak! Alkoss három kategóriát, és minden ruhádat, tárgyadat osztályozd: megtartod, kidobod vagy elajándékozod. Néha nehéz lesz a döntés, de gondold át, fogod-e használni az elkövetkező egy hónapban, hiányozni fog-e valaha, és a válasz nem, nyugodtan szabadulj meg tőle!

Rendszerezz! Az egyik legfontosabb, amit egy harmonikus otthonért megtehetsz, az, ha mindent a megfelelő helyen tárolsz. Manapság már szebbnél szebb dobozok, kis kosárkák kaphatók, melyekbe elpakolhatod a szem elől a felesleges tárgyakat. A rendszerezéshez viszont az is fontos, hogy minden szükségest azonnal meg is találj, így például a nappaliban a tv távirányítót, az újságokat, könyveket vagy az olvasószemüveget. Helyezz a kanapéra egy hasznos kis tároló zsebet, így mindent megtalálsz egy helyen, és használat után rögtön el is teheted.