Blog
2021.10.21 16:48

Halloween babával

A Halloween eredendően angolszász népszokás, de manapság már a világ számos országában, így Magyarországon is elterjedt. Az ijesztő vagy vicces jelmezek, a tökfaragás és almahalászat minden korosztálynak megfelelő mulatság. A újdonsült fiatal szülőknek sem kell lemondaniuk egy kis Halloweeni szórakozásról, sőt babájukkal az összejövetel legfeltűnőbb jelensége lehetnek.

Mikor egy apróság érkezik a családba, az újdonsült szülők addigi megszokott élete teljesen felborul. Minden nap minden perce az újszülött ellátása körül forog, és bizony időbe telik, míg a kiscsalád összeszokik. A gyermekágyi időszak után azonban nagyon fontos, hogy az anyuka ne érezze azt, hogy mostantól kezdve csak és kizárólag azért él, hogy a nap minden percében ellássa a kisbabáját. Fontos, hogy - természetesen csak amennyire lehetséges - visszatérjenek az előtte megszokott dolgok. Mindenképpen időt kell szakítani arra, hogy jusson a párnak egy kis énidő, valamint a barátok se érezzék úgy, hogy teljesen kiiktatták őket az életükből. Meg kell találni az aranyközéputat: egy családias, baráti halloweeni összejövetel tökéletes arra, hogy - még ha csak arra a kevéske időre is, amit a baba enged -  kicsit visszatérjen a pár a társasági életbe. 

Számtalan jelmez lehetőség közül választhatnak, hiszen ahogy a felnőttek, a gyerekek is beöltözhetnek az alkalomra. Ugyan régen Halloween alkalmából kifejezetten ijesztő jelmezeket választottak, manapság ez már nem kitétel. Beöltöztethetjük a kicsit álommanónak, rókának, kiskutyusnak vagy akár nyuszinak is. Ha igazi kisfiús szettet szeretnénk, a cowboy a legmegfelelőbb választás, ha pedig csajos ruhát szeretnénk, a hableány ruhával nem nyúlhatunk mellé! Ha még csak pár hónapos az apróság, mindenképpen vegyük figyelembe, hogy csak olyan ruhát válasszunk, amely kényelmes, és az időjárásnak megfelelően lehet aláöltöztetni. Ha biztosra akarunk menni, válasszunk olyan ruhát, amely akkor is érvényesül, mikor a kicsi az igazak álmát alussza, és semmilyen módon nem zavarja őt a pihenésben - hiszen úgyis ebben az időszakban tudjuk a legkönnyebben társaságba vinni. Ilyenek az olyan jelmezek, melyek a kicsi fejére és hátára teríthetőek, mint például egy csigabiga szett, egy teknős ruha vagy egy bébisárkány jelmez. És ha tényleg autentikus Halloweeni jelmezt szeretnénk, akkor mindenképpen válasszuk a tök manó ruhát, ezzel biztos, hogy a mi gyermekünk lesz a legnagyobb látványosság az összejövetelen.