Blog
2021.11.22 11:01

A termékenység fokozása

Mikor egy pár elhatározza, hogy családot alapítanak és jöhet a baba, mind a kettőjüknek, de főképpen a leendő anyukának fontos, hogy felkészüljön. Először minden fiatal pár úgy gondolja, hogy az elhatározás megszületése után azonnal várható a kicsi, pedig az sem ritka, hogy a gyermekáldásra hosszú hónapokig várni kell. Azonban az optimális termékenységért a pár mind a két tagja tehet! Nézzük meg, mi segítheti egy gyermekre vágyó nőt a könnyebb teherbe esésben. 

Bizonyított tény, hogy a folátban gazdag étrend segíti a termékenységet, és ráadásul a már megfogant magzat egészséges fejlődéséhez is elengedhetetlen. Éppen ezért ajánlott már a tervezett terhesség előtt legalább két hónappal elkezdeni szedni terhesvitamint, valamint kialakítani egy egészséges étrendet. Rengeteg folátot tartalmaz például minden zöld leveles zöldség, így tehát érdemes több brikkolit, spenótot vagy salátát beiktatni az étkezésbe. 

Váltsd le a finomított gabonákat tartalmazó ételeket teljes értékűre. A magas szénhidráttartalmú étrend nem tesz jót a termékenységnek, így válaszd inkább a teljes kiőrlésű kenyeret és a barna rizst.

A diófélék, magvak és hüvelyesek fogyasztása is jó hatással lehet. Nem kell túlzásba vinni ezeket a növényi alapú fehérjéket sem, elég, ha naponta egy marékkal eszel belőlük. Kerüld a cukros ételeket, hiszen ezek megnövelik a vércukor- és inzulinszintet, mely negatív hatással van a termékenységre. Ha édesre vágysz, válassz inkább friss vagy aszalt gyümölcsöket a cukros sütemények helyett. 

Már a tervezett fogantatás előtt is kerüld az alkohol fogyasztását, hiszen kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres alkoholfogyasztás rontja a termékenységet. Jobb, ha a túl sok kávé fogyasztásáról is lemondasz, a terhesség alatt napi egy kávé az ajánlott mennyiség, érdemes ezt már a tervezés alatt is betartani. A dohányzás egyértelműen az egyik legkárosabb tevékenységek közé tartozik, ha gyermekvállalásról van szó. Ez a pár mind a két tagjára igaz, hiszen a cigaretta fogyasztásával arányosan csökken a megtermékenyülés esélye is. 

A gyógynövények közül a barátcserjéről bizonyították, hogy javítja a megtermékenyülés esélyét, helyreállítja a hormonális egyensúlyt.

 

A stressz a teherbeesés egyik legnagyobb ellensége, éppen ezért már a babatervezés előtt hónapokkal érdemes a lehető legminimálisabb szintre csökkenteni. Egy családalapításba kezdő párnál fontos, hogy ne csak az étrendjük változzon meg, hanem lelkileg is felkészülten várják az új jövevényt. Nehéz megfogadni, de az egyik legfontosabb tanács: nem szabad ráfeszülni a gyors megtermékenyülésre, csak békésen várni az apróságot, aki mindig akkor jön, mikor jönnie kell. 

https://www.trendkucko.hu/Tarolozseb-kanapera

 

Tárolózseb kanapéra vagy ágyra

 

Egy nappali attól lesz otthonos, hogy lakják, nem egy mindig steril környezet fogadja a vendégeket. Azonban ebből az élhető környezetből könnyen lehet olyan állandóan kupis állapot, mely egy hirtelen betoppanó vendég fogadására alkalmatlan. Nincs is annál kellemetlenebb, mint mikor egy rokon vagy barát bejelentés nélkül megjelenik, és nekünk akkor tűnik fel, milyen rendetlenség van a szobákban. Szanaszét hagyott könyvek, zsebkendők, újságok, és az a fránya távirányító is mindig eltűnik. Pedig az állandó rend nem egy elérhetetlen vágyálom, csak oda kell figyelni a mindennapokban, az egész családot arra szoktatni, hogy használat után mindent a helyére pakoljon vissza. Mindez persze csak akkor lehetséges, ha minden apróságnak megvan a saját helye. Erre a lehető legjobb megoldás, egy tárolózseb, amit fel lehet helyezni a kanapé szélére. Ez a praktikus kis tároló elegánsan eltakarja azt a sok-sok apróságot, amiket eddig szanaszét hagyott a család. Csak fel kell helyezni a kanapé oldalára, és máris kényelmesen elrejthető benne az aznapi újság, az éppen olvasott könyv, az olvasószemüveg, a távirányító, sőt vész esetére a zsebkendők is kéznél lesznek. Nem kell többé attól tartani, hogy szégyenkezni kell egy váratlan vendég előtt, hogy az ajtócsengő hangja minden alkalommal pánikot kelt a családban, és mindenkinek rohannia kell, hogy a lehető legtöbb mindent gyorsan elpakoljon. Sőt, ez a tárolózseb használható akár a hálószobában is, hiszen az ágy oldalára is könnyedén felhelyezhető, így végre lesz hova pakolni estére a mobiltelefont is. Több színben is kapható, így biztos lehetsz benne, hogy illeszkedni fog a szoba színvilágához.